maanantai 9. huhtikuuta 2012

Laajentuneet ihohuokoset kuriin TOMAATILLA!

Kyllä, kokeiltu on ja toimii. Tämä resepti on kaikille jotka haluaa kirkkaamman, tasaisemman ja ennen kaikkea puhtaamman ihon. Tämä on yksinkertaisin kuorinta ikinä! Tarvitset ainoastaan tomaatin :D


Erityisesti hyötyvät ne, joilla on rasvainen - ja sekaiho, laajentuneet ihohuokoset ja niille joilla on aknearpia, pigmenttiläiskiä, pintakuivaiho tai muuten tosi epätasainen iho. 






Tomaatti sisältää toooosi paljon c-vitamiinia eli sitrushappoja.


Alphahydroksihapot (AHA) eli hedelmähappoja on viidenlaisia:
Sitruunahappo 
  • Glygolihappo (sokeriruosta)
  • Omenahappo
  • Maitohappo
  • Viinihappo     

Kalliissa kemiallisissa kuorinnoissa käytetään ylläolevia happoja. 

Omasta kokemuksesta tiedän, että sitruunahappo ja maitohappo on tehokkaita kirkastajia ja toimii hyvin itsetehdyissä naamioissa. 



Leikkaa tomaatin kantapala ja hiero sitä koko kasvoille, varsinkin t-alueelle tai sinne missä on laajentuneita ihohuokosia, aknearpia, pigmenttiläiskiä jne. Anna tomaatin kuivua ja vaikuttaa ihollasi 5 min. Tee näin joka ilta ja nimenomaan ennen nukkumaanmenoa, koska kuorinnan jälkeen iho on herkkä ja saattaa punoittaa paljonkin. Sitäpaitsi seerumit ja yövoiteet pääsevät oikeuksiinsa paljon paremmin sen jälkeen kun iho on kuorittu.

Hoito on tavallaan kuurinomainen, koska yhdellä kerralla ei saa toivottuja tuloksia vaan hoito kannattaa tehdä 1-1,5 viikon ajan. 

Itselläni iho punoittaa ja kutisee noin 10-15 minuutin ajan hoidon jälkeen, mutta seuraavana aamuna iho on puhdas ja kirkas. En siis ota ihon punoitusta niin vakavasti. Mulla tämä tomaattikuorinta on toiminut ja huomaan ihohuokosten supistuneen ja ihon sävyn tasoittuneen mikä on MAHTAVAA!!! :) :) :) Se tarkoittaa vähemmän meikkiä mikä on aina hyvä juttu. Natural beauty kinda gal ;)

Jollet halua sinkkuelämien Samanthan kohtaloa, ole varoivainen äläkä ahnehdi :D Tomaatissa on siis todella paljon sitruunahappoja joten älä jätä sitä iholle liian pitkäksi aikaa.


"Honey....I've had something done and it's not as bad as yesterday but I've looked better"


Enjoy!

terkuin 

- Sanaz

5 kommenttia:

  1. Tällaisesta kuorinnasta en olekaan ikinä ennen kuullut. Täytyy ehdottomasti kokeilla jos tepsisi omaankin naamaan, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
  2. Menempäs heti kokeilemaan, toivottavasti toimii! :)

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti toimii teilläkin. Itse olen ainakin tykännyt :)

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoista! Pitää kokeilla heti tänään. Huuhdellaanko nassu sen jälkeen, kun tomaatti on vaikuttanut sen 5 minuuttia?

    Kiitos vinkistä =)

    VastaaPoista
  5. Onko väliä tomaatilla? :) siis voinko käyttää vaikka kirsikkatomaatteja? :)

    VastaaPoista