lauantai 14. huhtikuuta 2012

Terveet hiukset ja upeat kulmakarvat ROSMARIINILLA!

Rosmariinilla? Siis sillä yrtillä jota käytetään lampaanlihaan? KYLLÄ :)

Jos sulla on hennot ja ohuet hiukset ja/tai haluaisit tuuheammat kulmakarvat jatka lukemista.







Rosmarinus Officinaliksen teho perustuu verenkierron stimulointiin ja rosmariinilla kerrotaan olevan muistia virkistäviä vaikutuksia joka auttaa myös keskittymisessä. Se auttaa myös tasapainoittamaan kuivaa ja hilseilevää päänahkaa, ravitsee hiustuppea ja vahvistaa hiuksen juurta ja tosiaankin puhdistaa päänahan. Näin ollen se vaikuttaa siis yksittäisen hiuksen laatuun ja hiuksista tulee terveet ja kiiltävät.






Kuulin tästä ensimmäistä kertaa 2004 Iranin matkalla. Sain ensimmäisen pullon serkultani, kun olin valittanut mun olemattomista kulmakarvoista. Mun serkulla oli jostain syystä lähtenyt tukkaa päästä ja lääkäri oli määrännyt hänelle rosmariiniöljyä ehkäisemään lisää hiustenlähtöä ja vahvistamaan olemassa olevia.



 Mun kulmakarvat oli pehmeät ja harvat, ne oli aika olemattomat. Levitin pari kertaa viikossa ennen nukkumaanmenoa rosmariinia kulmakarvoihin. Huomasin jossain vaiheessa, että mun kulmakarvat on kauniin määritellyt ja tuuheat. Harmi, että mulla ei ole ennen jälkeen kuvia, siitä kun on niin  monta vuotta kun olin kulmakarvaton.  Luulisi, että tummana naisena mulla olisi ollut alunperinkin tummat ja tuuheat kulmakarvat :D

 







Ei ole Brooke Shieldsin mittaiset vaan vielä on matkaa siihen, mutta paksummat kuin Mona Lisalla. Kiitos rosmariiniöljyn. 
 Tottakai tämän huomattuani uskoin vihdoin serkkuani ja lisäsin rosmariinin mun hiustenhoitorutiiniin. Kun kehosta vähenee yllättäen suuri määrä rasvaa, proteiinia ja hivenaineita niin se joutuu shokkitilaan ja voitte kuvitella miten paljon se vaikutti mun hiusten määrään ja kuntoon. Muutama vuosi sitten laihduin lyhyessä ajassa 8 kg ja mun hiukset väheni noin 30%. Hieroin kerran viikossa rosmariiniöljyä päänahkaani. Itse hiusten määrä ei isääntynyt, mutta rosmariinilla oli dramaattinen vaikutus mun hiusten laatuun ja sitä kautta volyymiin. Huomasin myös sen sekä kiihdyttävän hiustenkasvua että ennaltaehkäisevän niiden lähtöä.  En enää käytä sitä yksinään vaan sekoitan noin 10 tippaa manteliöljyyn, rypälesiemenöljyyn tai kookosöljyyn, mitä milloinkin.  Mulla on nykyään vahvat ja kiiltävät hiukset, vaikka se ei ole yksin rosmariinin ansiosta sillä esim. ruokavaliolla on vielä tärkeämpi merkitys.





Muista myös 


1) Syö monipuolisesti ja terveellisesti. Proteiinit ja hyvät rasvat on kauneuden lähde. Lisää proteiinia ruokavalioosi ja vähennä tyhjien kalorien määrää.


2) Vitamiinit, sillä jos et pidä huolta itsestäsi sisältä päin niin et myöskään voi saavuttaa toivottuja tuloksia ulkoisella hoidollakaan. Omega-3-6- ja 9-rasvahapot, d ja c-vitamiinit, hivenaineet ja jos mahdollista vielä merilevätabletteja (esim spirulina, viviscal). Merilevässä on runsaasti proteiinia mikä buustaa hiustenkasvua ja sen määrää eli VOLYYMIA.

3) Käytä kunnollista shampoota, mieluiten jotain luonnonmukaista mikä sisältää hoitavia öljyjä esim kookosöljyä, sitrusta, rosmariiniöljyä. Monissa luomu tai osittain luomushampoissa on rosmariiniöljyä, varsinkin sellaisissa jotka on tarkoitettu lisäämään hiustenkasvua ja/tai hilseilevään päänahkaan. Sitä saa mitä tilaa, tässä tapauksessa mitä maksat. Jos ostat halpashampoota, niin siihen käytetyt ainesosat ei maksa mitään eli tuottaja on lähtenyt liikkeelle kustannustehokkuudesta eikä laadunvalvonnasta. On nimittäin todella vaikeaa tuottaa laadukasta shmapoota 2,5 eurolla, tässä tapauksessa laatu maksaa.


4) Käytä AINA lämpösuojaa muotoilurautojen kanssa. Vaihtohtoisesti yritä vähentää muotoilurautojen käyttämistä.

4) JUO PALJON VETTÄ!

HUOM! Muista, että eteerinen öljy on täysin eri asia kuin öljy. Rosmariiniöljyä voi hieroa suoraan päänahkaan tai kulmakarvoihin, mutta eteeristä öljyä ei missään nimessä saa levittää suoraan iholle, vaan se täytyy sekoittaa aina muuhun öljyyn.


Rosmariiniöljyä ja rosmariinin eteeristä öljyä ja voit tilata täältä:

1) http://www.evitamins.com/rosemary-hair-oil-weleda-7792 = PARAS

2) http://skinbotanica.com/Weleda-Rosemary-Hair-Oil.html

3) http://www.vihreakosmetiikka.fi/Hiushuuhtelu-Rosmariini-150ml = PARAS

4) http://www.elamanpuu.net/rosmariini-p-41.html

5) https://www.hyvinvoinnin.fi/frantsila-eteerinen-oljy-rosmariini

6) http://www.vihreakosmetiikka.fi/Rosmariini-eteerinen-oeljy-10ml-Luomu

Jenkeistä tilattuna saat 50 ml rosmariiniöljyä 10-13 dollarilla eli 7-10 eurolla.  Alle 50 (tai 40 tarkistakaa itse) euron ostoksista ei tarvitse myöskään maksaa alv- tai tulliveroa.
Suomesta on vaikea löytää itse rosmariiniöljyä vaan kaikkialta löytyy aina vain eteeristä öljyä.


Kuten olen ennen maininnut blogissani niin kannattaa AINA ENSIN ITSE tarkistaa eikä uskoa sinisilmäisesti muita. Blogeja ja niihin kirjoitettuja "faktoja" on tuhansia ja ihmiset puhuvat aina varmasti omia faktojaan, joten kannattaa selvittää asia itse jos on epäilyksiä. Luontaistuotteen myyjä ei esimmerkiksi tiennyt, että rosmariinilla on terveysvaikutuksia hiukseen ja päänahkaan vaan melkein nauroi mulle!! Itse en kirjoita asioista joista mulla ei ole kokemusta tai tarkkaa tietoa, koska en halua jaella väärää infoa ihmisille.  Kuitenkin pieni skeptisyys on aina hyvästä.

Seuraavaksi postaan hiusenkasvuun ja volyymiin liittyvistä apukeinoista!

Toivottavasti tästä oli jollekkin jotain hyötyä :)

Terkuin

- Sanaz

10 kommenttia:

  1. Pitää ehdottomasti kokeilla:)! Ja hyviä vinkkejä!

    VastaaPoista
  2. Hei Anonyymi! :) Kirjaudu ihmeessä lukijaksi. Joo kannattaa kokeilla. Mulla kasvoi nälkä syödessä ja oon nyt käyttänyt niitä rosmariinitippoja 2-3 krt viikossa. Saa nyt nähdä tuloksia!
    - Sanaz

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on nyt ongelmana se, että kone on huollossa ja mitä pikimmiten sen saan niin alan kyllä lukijaksi+perustan jonkin tunnuksen. (: ! siihen asti seurailen anonyyminä :D mulla olikin tunnus jo valmiiksi mutta kun en oo kirjautunut pitkään aikaan niin ehtinyt unohtua jo salasana yms. Niin ja pistä ihmeessä tuloksia tulemaa sitte niin nähdään toimiiks hyvin(:

      Poista
  3. Ostin eteeristä rosmariiniöljyä jota laitoin kymmenisen tippaa oliiviöljyyn ja lätsäsin päähän :) saas nähdä mitä tästä kehkeytyy, kunhan ei hiukset lähde päästä. täytyyhän sekin testata koska on hiusten kasvatus meneillään ja toiveena puolisen metriä pidempi tukka ;o

    VastaaPoista
  4. Onko eteerisen rosmariiniöljyn ja rosmariiniöljyn vaikutuksissa sitten eroa? Olisin nimittäin itse hyvin kiinnostunut kokeilemaan tätä keinoa, sillä minusta hiukseni kaipaavat vahvistusta ja haluan tuuheammat/paksummat kulmakarvat. Toivottavasti joku osaa vastata, kiitos jo etukäteen (:

    VastaaPoista
  5. Hei mistä tuo mikä on tarkotettu myös kulmakarvoille niin on ? tai mistä sitä saa ostettua :) olisin hyvin innokas testaamaan että saisko näitä mun kulmakarvoja yhtään tuuheamman näköisiksi kun on nii olemattomat :(

    VastaaPoista
  6. heippa! :) todella hienoa kun joku on pperustanut tällaisen blogin jossa kerrotaan vinkkejä ihmisille! itse kun olen harva hiuksinen ja melkeimpä kulmakarvaton ja ripsetkin todella harvat.. muuten olisi täydellinen postaus mutta paljonko tämä rosmariini öljy maksaa, kun kaupunkiin itselläni 100 km, niin jos se maksaa älyttömästi niin turhaan lähtisin kun ei ole tarvetta muuten. liityn lukijaksi! :)

    VastaaPoista
  7. Hei:) Mistä tuote kulmakarvoihin laitettavaa Rosmariiniöljyä voi ostaa? Kiitollinen vastauksestanne:)

    VastaaPoista
  8. Hei, olen pahoillani, että vastaan näin myöhään! En ole päivittänyt blogia kahteen vuoteen ja kommenttien lukeminen siksi jäänyt välistä.

    Rosmariiniöljyllä tarkoitan nimenomaan eteeristä öljyä, eli uutetta. Rosmariiniöljy voisi olla esim 20 tippaa eteeristä öljyä sekoitettuna vaikkapa kookosöljyyn. Eteeristä öljyä ei koskaan saisi laittaa iholle sellaisenaan.

    Kulmakarvoille voitte käyttää sitä eteeristä öljyä sekoitettuna manteli,- kookos, tai avokadoöljyyn.

    Rosmariinin eteeristä öljyä voi siis ostaa kaikista luontaistuotekaupoista ja ekokaupoista suunnilleen 8 euron hintaluokkaan. Itse ostan kaikki eteeriset öljyt ja muutakin ruohonjuuresta.

    -Sanaz

    VastaaPoista