tiistai 14. helmikuuta 2012

Dermaroller eli mikroneulaus

Eräs iranilainen sanonta “tapa minut, kunhan kaunistat minut” tulee mulla mieleen JOKA KERTA, kun oon käyttänyt dermarolleria.  Mitä me naiset ei tehdä täydellisen ihon eteen? Itse kokeilen ainakin kaikkea mahdollista aspiriinista avokadoon ja nyt olen hurahtanut mikroneulaukseen viime keväästä asti kun sen tilasin verkkokaupasta.

                                      


Yritän pitää tämän kirjoituksen mahdollisimman lyhyenä ja ytimekkäänä!

Mikroneulausterapia sai alkuunsa 80-luvulla ja se oli suunnattu potilaille joilla oli laajoja tai vakavia palovammojen aiheuttamia arpia. Nykyinen dermarolleri on kehitetelty ja patentoitu 1999.


http://dermaroller.com/en/scar-treatment/acne-scar-therapy
Tässä vaiheessa varmasti kaikki tietää jotain tai on ainakin kuullut mikroneulauksesta. Olette varmaankin huomanneet miten kalliita nämä mikroneulaushoidot kauneushoitoloissa ovat (satoja euroja), varsinkin kun hoitoja suositellaan muutaman kerran sarjoina riippuen eri tekijöistä. 

Mikroneulaus vähentää
- ryppyjä ja juonteita,
- arpia (akne, raskaus, kirurgiset toimenpiteet) ja
- hyperpigmentaatiota (maksaläiskät, muu ihon epätasaisuus)
- vahvistaa 
couperosaihoa


Lyhyesti ihon anatomiasta

 Tylsää joo, voitte skipata tän osion jos ei kiinnosta :)

Kuten kuvasta näkee, ihon rakenteessa erotetaan kolme kerrosta, mutta kerron lyhyesti vain epidermiksestä ja dermiksestä. Mikroneulaustelan neulat eivät ylety ihonalaiskudokseen.

Epidermis peittää elimistön ulkopinnan ja sen paksuus on n. 0.1 - 1 mm ja se uusiutuu jatkuvasti. Päällimmäiset solut korvautuvat uusilla soluilla, joita syntyy solunjakautumisen tuloksena epidermiksen alimmaisessa osassa. Ihosolun elinkaari on n. 4 viikkoa ja normaalisti epidermis uusiutuu kokonaan 45 - 75 päivässä.

Dermis sijaitsee epidermiksen alla. Se on n. 1-4 mm paksu kerros, eli n. 8-9 kertaa paksumpi kuin epidermis.

Dermis koostuu kolmesta sidekudostyypistä: 
kollageeni 90 %
elastiini 5 %
perussolukko 5 %

Dermiksestä vahvistavat valkuaisaineet, kollageeni ja elastiinisäikeet, jotka tekevät ihon on kimmoisaksi. Oletan tässä vaiheessa, että kaikki tiedätte mitä on kollageeni ja elastiini ja miten tärkeää roolia ne pelaa meidän kehossa. Ihon kollageeni uusiutuu niinkin hitaasti kuin 1-2 vuodessa. Tämän takia monilla onkin epätasainen ja juonteikas iho.


Miten  kotikäyttöinen mikroneulaus sitten toimii?


Ostin oman dermarollerini täältä http://www.rejuveness.com/. Ostin 0,5 mm kasvojen ihoa varten ja 1,5 mm vartalon ihoon (pakaroiden raskausarville). Molemmat telat sisältävät 540 super kapeaa neulaa, jotka tekevät ihoon näkymättömiä reikiä. Iho näin ollen “järkkyy” ja alkaa heti tuottamaan kollageenia ja elastiinia. Tämän ansiosta kaikenlaiset voiteet ja seerumit imeytyvät ja vaikuttavat 1000 kertaa paremmin sekä näin vaikuttavat ihon kuntoon.

Miksi odottaa 1-2 vuotta ihon uusiutumista kun sen voi saada aikaiseksi muutamassa kuukaudessa.
Itse olen huomannut muutamien kuukausien käytön aikana huomattavan muutoksen ihoni tekstuurissa. Iho on sileämpi, tasaisempi ja ihohuokoset supistuneet. 
Tosin täytyy myöntää, että oon heittäynyt viime aikoina laiskaksi tän dermarollerin suhteen. Rehellisesti en jaksa sitä kirvelyä hoidon jälkeen.

Nyt päästään asiaan. Mikroneulastelan käyttö kotona on super helppoa ja yksinkertaista. HUOM! Tulehtunutta tai rikkinäistä iho EI SAA mikroneulata.

Ennen hoitoa iho tulee puhdistaa perusteellisesti ja muistaa desinfioida sekä kädet että mikroneulaustela.
Instrumenttipainoa voi säädellä sen mukaan miten usein telaa käyttää. Olen käyttänyt telaa kerran parissa viikossa, joten olen painanut sen verran, että tuntuu. Jos taas käyttäisin joka viikko niin säätelisin painoakin huomattavasti hellemmäksi.

Hoidon jälkeen iholle kannattaa levittää ravitsevia luomuvoiteita ja/tai hyaluronihappoa sisältävää seerumia. Jos onnekkaana löydät jostain 100% hyaluronihappoa sen parempi, itse en uskalla internetistä sitä tilata. Olen liottanut pari Vivanian Hyaluronihappotablettia vedessä ja levittänyt iholle ennen kosteusvoidetta. C-vitamiini on todella tärkeää ihon paranemissprosessin kannalta, joten hoitopäivänä tuplaa päivän c-vitamiiniannoksesi.



Itse hoito ei ole kivulias, mutta sen jälkeen iho on herkkä ja punoittava. Hoidon jälkeen ihoon ei saa koskea 6-8 tuntiin, ei saa meikata saman päivän aikana eikä mennä aurinkoon tai saunoa. Tämän takia olenkin tehnyt hoidon illalla muutamaa tuntia ennen nukkumaan menoa.

Tässä vielä lyhyt video aiheesta :)



Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!!


Terkuin

- Sanaz

3 kommenttia:

  1. Moi! Mua kiinnostaa ihan hirveesti dermarollaaminen ja oon nyt rohkastunu viimein tilaan sellasen. :D Onko rollaamisen yhteydessä ns. pakko käyttää jotain edesauttavia voiteita? Onko sama, mitä voidetta pistää naamaan ja laitetaanko se heti rollauksen jälkeen? Millä oot desinfioinu sun naaman ja millä rollerin? Kiitos ihan hirveesti mikäli jaksat vastata! :

    VastaaPoista
  2. Moikka Anette!

    Sun ei ole pakko käyttää mitään voiteita, mutta mikäli ajot käyttää jotain niin jotain mahdollisimman neutraalia. Sun ihohan on rollaamisen jälkeen "auki", joten silloin kannattaa vältellä kemikaalicoctaileja.
    Puhdista kasvot hyvin ja pyyhi kasvovedellä, jossa on hieman alkoholia. Itse oon käyttänyt cliniquen 2 ja estee lauderin tonique eclatia. Rollaamisen jälkeen oon käyttänyt arbutinin seerumia ja voidetta. Vältä happoja sisältäviä voiteita, esim joissain voiteissa on aha- tai salisyylihappoja.
    Olen desinfioinut rullan apteekista saatavavalla desinfiointisuihkeella ja joskus oon antanut liueta muutaman sekunnin vesialkoholiluoksessa.

    VastaaPoista
  3. Iho ottaa kaiken vastaan paremmin kun on kuorittu ja tavallaan auki rollaamisesta.

    VastaaPoista