sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Paksut ja kiiltävät hiukset....







Postasin aiemmin rosmariinin terveysvaikutuksista hiuksiin ja päänahkaan. Voit lukea sen täältä.
Mainitsin asioista joka vaikuttaa itsestäänselvyyksiltä meille, mutta jostain syystä emme aina kuitenkaan muista noudattaa näitä itsestäänselvyyksiä. Monipuolisesti syöminen kuulostaa helpolta, mutta....
Saammetko tarpeeksi proteiinia, hyviä rasvoja, vitamiineja ja hivenaineita ja kuka muistaa juoda 1,5-3 l vettä päivässä?
En ole kirjoittamassa tiedelehden artikkelia joten pidän jokaisen aihealueen mahdollisimman lyhyenä ja ytimekkäänä. Ne joita kiinnostaa tietää enemmän voi mennä kirjastoon, googlettaa jne.


Hiusten terveyteen ja tuuheuteen sisäisesti vaikuttavat:

Proteiinit. Hiukset on suurilta osin proteiinia. Yritä lisätä proteiinin määrää ruokavalioon.

Hivenaineet. 
  • Sinkki ehkäisee hilsettä ja hiustenlähtöä, 
  • kupari ja rauta yhdessä lisäävät hemoglobiinin  määrää veressä ja näin ollen päänahan hapenottokyky paranee ja hiustuppi toimii aktiivisemmin.


Vitamiinit. 
  • A-vitamiini kiihdyttää hiustupen toimintaa. 
  • B-vitamiini lisää verenkiertoa elimistössä eli päänahkaan myös.
  • C-vitamiini edistää kollageenin muodostumista, mitä on hiuksissa.


Hyvät rasvat. Omega 3-, 6-, ja 9 vaikuttaa suoraan hiusten kuntoon ja kiiltoon.
  • Rypälesiemenöljy
  • Kookosöljy
  • Vehnäalkioöljy
  • Oliiviöljy
  • Avokadoöljy


Vesi. Terveessä hiuksessa on noin 20-30% vettä, joten normaalina päivänä kannattaa juoda vähintään litran päivässä. 


Kaiken maailman ruokaöljyjä mitä voi käyttää myös kauneudenhoidossa löytyy Stockmannin herkussa.

Stockmannin herkusta ostin vehnäalkio-, rypäle-, avokado-, ja saffloriöljyä. Käytän kaikkia öljyjä säännöllisesti kauneudenhoidossa ja ruuanlaitossa. 

Hiustenhoito



Hiusnaamiot.
  • Ravitsevaan ja kosteuttavaan hiusnaamioon sekoita kulhoon 0,5 dl kookosöljyä, 0,5 rypälesiemenöljyä ja teelusikallinen rosmariiniöljyä. Levitä latvasta tyveen ja anna vaikuttaa ainakin pari tuntia. Itse pidän tätä aina yön yli. Lämpö tehostaa vaikutusta.
  • Kosteuttavaa ja puhdistavaa hiusnaamiota varten sekoita kulhossa keskenään soseutettu avokado, kookosöljy, 1 rl hunajaa ja 1 tl sitruunamehua. Levitä juurista latvoihin ja anna vaikuttaa noin 20 min.
  • Ravitsevaa ja tuuheuttavaa hiusnaamiota varten sekoita  1 dl kaurahiutaleita ja 1-2 tl manteliöljyä vatkattuun kananmunaan. Levitä juurista latvaan (keskity juuriin) ja anna vaikuttaa noin 20- 30 min.



Hiusnaamiossa nukutun yön jälkeen. Hiukset ovat pehmeät ja kestävät naamion jäljiltä.


Päänahan hieronta. 
  • Stimuloi verenkiertoa hieromalla päänahkaa kerran viikossa suosimallasi hiusnaamiolla tai öljyllä. Muista myös harjata hiukset säännöllisesti, sillä se vasta laittaa veren kiertämään. Miten se menikäään.....100 vetoa päivässä :D no ei nyt sentään. Kohtuus kaikessa. 






Hiusten syväpuhdistus
  • Puhdista hiukset erilaisten muotoilutuotteiden ja silikonien jäänteistä joko syväpuhdistavalla shampoolla tai omeviinietikalla. Tee seos jossa on puolet vettä ja puolet omenaviinietikkaa, huuhtele hiukset ja anna vaikuttaa vähän aikaa. Pese pois jääkylmällä vedellä. Tämän jälkeen hiusten pitäisi kiiltää hullunlailla ;)
  • Tosin niiden jotka ovat vaalentaneet hiuksiaan ja ne jotka ei käytä lähes koskaan muotoilutuotteita kannattaa varmaan skipata tämä vaihe.






Vivisanté 

Edesmennyt lääkärini professori Allan Lassus määräsi minulle vuosia sitten Viviscal tabletteja.  Hän oli itse kehittänyt ja patentoinut tämän tuotteen. Kuurin jälkeen hiukseni olivat paksut, kiiltävät, vahvat ja samaan aikaan sileät. Tämä on oikeasti ehkäpä tehokkain keino (terveellisen ruokavalion yhteydessä) saada lisää sitä aitoa volyymiä.

"Hiuksella on kolme eri kasvuvaihetta. Hiuksista noin 85 % on kasvuvaiheessa (2 – 8 vuotta), kunnes siirtyvät muutaman viikon siirtymävaiheen kautta lepovaiheeseen. Lepovaiheen (2 – 4 kk) jälkeen hius irtoaa ja hiuksen uudistuminen alkaa samasta hiustupesta. Normaalisti hiuksia irtoaa päivittäin noin 70 – 100 kpl."
http://www.vivisante.com/shop/Catalog/Item/20011



Vaikuttavat aineet:
Marine Extract Compound (rustokalan rusto- ja äyriäistiiviste, kalaproteiini)
Acerolakirsikkakuivauute (vastaa 20 g acerolakirsikkaa/tabletti) Peltokorteuute (vastaa 180 mg kuivattua peltokortetta/tabletti).

  






Ihania hiustenhoitohetkiä ;)

terkuin

-Sanaz 




7 kommenttia:

  1. Kiitti hyvistä vinkeistä!
    Mulla on juuri menossa hiusten kasvatus projekti ja haluan myöskin samalla kiiltävät hiukset.
    Pitääpä heti koittaa, ainakin noita hiusnaamioita =)

    niin ja lisää vaan kaikkea hiusten hoitoon/-kasvatukseen liittyvää =)

    VastaaPoista
  2. :)joo tällasii on kiva seurailla+hyvii vinkkejä! mulla oli joskus todella paksut hiukset mutta yhtäkkiä ne vaan ohentu yli puolella:( en tiedä kyllä miksi. kovasti tahtoisin ne takaisin. Kokeilen näitäkin vinkkejä niin ehkä tulee jotain parannusta(: ! Noit viviscalei vois kyllä kokeilla kun ei mulla ainakaan ne priorin nimiset toimineet. t: se anonyymi joka kirjotti edelliseenki hiuspostaukseen(:

    VastaaPoista
  3. Hei rakkaat anonyymit. Juu hiustenhoitoon- ja kasvatukseen liittyviä postauksia tulee jatkossa paljonkin. En vain ole ehtinyt keskittymään bloggaamiseen niin paljon kuin haluaisin. Pian mun pääsykoeluvut on ohi ja postauksia tulee tiheämpään tahtiin :)

    -Sanaz

    VastaaPoista
  4. Multa lähti kans 21-vuotiaana varmaan 40% mun hiuksista. Tosin mä tiedän syyn -------> raju ja äkillinen painonpudotus + stressi. Hiustenlähtö on monen telijän summa, mut sen ydin on ravinnon ja verenkierto päänahkaan. Sitä voi tehostaa kotihoidolla ja helposti, se vaatii pitkänjänteisyyttä ;)
    Mä en tarkasteöe mun blogissa ihotauteja sun muita (sieni yms) jotka myös vaikuttaa hiustenlähtöön. Jätän ne ihotautilääkäreille.

    Mkiva että aiheesta oli hyötyä.

    VastaaPoista
  5. siis toi vivisante on kyllä kunnon proteiinipommi, se on älyttömän tehokas ja sen huomaa siitä kun muutaman kuukauden käytön jälkeen huomaa lyhyitä kasvavia hiuksia tai siiliä :D

    VastaaPoista
  6. Heippa!
    Haluaisin kysyä teiltä, että oletteko jompi kumpi joskus koittanut silkkitippoja hiuksii? Itse ostin juuri ja ajattelin koittaa niitä pitkien hiuksieni latvoihin...
    En tiedä menivätkö rahat hukkaan mutta toivotaan että tipat toimivat!

    Jos jommallakummalla on kokemusta silkkitipoista, niin vinkkejä vaan mulle! :>>

    Ps. Tosi kiva blogi teillä. Taidan liittyä vakkari lukijaksi!

    VastaaPoista
  7. Moikka! Kiva että pidät, saa lisää motivaatiota tehdäkin tätä.

    No niin...se on hyvä hoitaa latvoja. Olen pitkään käyttänyt silkkiseerumia latvoihin, koska muuten ne on takussa ja muutenkin haluan ehkäistä kaksihaaraisia.
    Aloitin Paul Mitchellin silky serumilla, mutta mun suosikki silkkiseerumi on the body shopin rypälesiemenöljy silkkiseerumi. Siinä ensimmäiset kaks ainesosaa on silikonia (mikä tekee hiukset silkkiseksi) mutta sen jälkeen heti rypälesiemenöljy, sesamöljy ja jojobaöljy----> hoitaa hyvin latvoja.

    Mitä merkkiä itse käytät?

    VastaaPoista