tiistai 14. helmikuuta 2012

Anti-age spirulina-savinaamio!

Kun puhutaan kauneudesta, oon sitä mieltä, että parempi katsoa kuin katua. Kannattaa ennemmin panostaa perusteelliseen ihonhoitoon kuin huonon ihon peittelemiseen. Tervettä ja kaunista ihoa on kivempi meikatakin, koska huonolla iholla meikki näyttää vain rumalta pakkelilta. Sitäpaitsi kaunista ihoa ei tarvitse meikata.

Käytän naamioita 2-3 kertaa viikossa ja viikottain mulla menee aikaa tähän ainostaan tunti!!! 



Tähän yksinkertaiseen naamioon tarvitset valkeaa savea, spirulina-jauhetta ja kylmäpuristettua avokadoöljyä. Valkeaa savea ja spirulina-jauhetta saa esimerkiksi tilattua hyvinvoinnin.fi verkkokaupasta ja kylmäpuristettua avokadoöljyä löydät kaupan hyllystä.


Sekoita pienessä kulhossa 
- 0,5 rkl valkeaa savea, 
- 1 tlk spirulina-jauhetta,
- muutama tippa avokado öljyä ja hieman vettä. 

Sekoita puuromaiseksi massaksi ja levitä naamiosiveltimellä puhtaalle kasvoille ja kaulalle välttäen silmänympärysihoa. Anna naamion vaikuttaa 10 minuuttia ja pese haalealla vedellä. Viimeistele hoito kosteusvoiteella.

Valkea savi syväpuhdistaa hellästi ja avokadoöljy jättää iholle ihanan kosteutetun tunteen. Älä säikähdä, sillä avokadoöljy, oliiviöljy, manteliöljy ym. ovat suurimolekyylisiä, joten ne eivät pääse tukkimaan ihoasi. Päinvastoin näistä öljyistä on hurjasti hyötyä ihonhoidossa!

Spirulina sisältää valtavasti vitamiineja ja mineraaleja, joten lainasin tekstsin suoraan superfoodin kotisivuilta:
"Spirulina sisältää valtavan määrän kehollemme tärkeitä mineraaleja mm. kalsiumia, magnesiumia, rautaa, fosforia, seleeniä, sinkkiä jne. Spirulina sisältää runsaasti varsinkin B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B6, B9), sekä beetakaroteenia, A-, E- ja K-vitamiinia. Suurin osa mikrolevistä sisältää huomattavan suuria määriä välttämättömiä rasvahappoja. Se on huikea antioksidanttien lähde ja sillä onkin todettu olevan voimakkaita antioksidatiivisia ja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia. " http://www.superfoodit.com/spirulina.html



Naamion jälkeen ihon pitäisi tuntua raikkaan puhdistetulta, kosteutetulta ja elinvoimaiselta.

Ai niin, mainitsinko ettei näistä naamioista ole mitään hyötyä jos ruokavalioasi ja elämäntapasi ei ole kohdallaan. Kannattaa myöskin juoda joka päivä 1-3 litraa vettä, varsinkin talviaikaan kun iho on kovan rasituksen alla.

Hyviä naaamiohetkiä ja hyvää ystävänpäivää ;)

terkuin

- Sanaz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti